Δελτίο τύπου: "Ρίψεις από αέρος εμβολίων – δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην περιοχή της ΠΕ Κιλκίς"

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της  Π.Ε. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι θα ξεκινήσουν στις 07 Απριλίου 2022 οι ρίψεις από αέρος εμβολίων –δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην περιοχή της ΠΕ Κιλκίς.

Τα εμβόλια δολώματα θα διανεμηθούν με αεροσκάφη σε αγροτικές  και δασώδεις περιοχές. Το δόλωμα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί –καφέ με οσμή ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (ζωντανό  ιό της λύσσας ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης )  σε υγρή μορφή και σε περίπτωση επαφής πρέπει να ακολουθήσει  άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

  • ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΔΟΛΩΜΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ
  • ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΑΤΕ

Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα  σε αγροτική,δασώδη και εντός κατοικημένης περιοχής επικοινωνήστε με τις τοπικές Κτηνιατρικές αρχές.

  • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ  ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο στον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ( eody.gov.gr-Ευρετήριο-Λ-Λύσσα).

Πληροφορίες για τη νόσο (spot-video,νομοθεσία, ενημερωτικό υλικό) παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr: Πολίτης-Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-Λύσσα) και στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ.(www.pkm.gov.gr: Ενδιαφέρουν τον πολίτη-Ενημέρωση  για τη Λύσσα).

Επισυνάπτεται φωτογραφία του αντι-λυσσικού  εμβολίου – δολώματος.
 

Δελτίο τύπου και φωτογραφία εμβολίου