Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης 2024

Ο δήμαρχος Παιονίας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς άρδευσης, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 19-04-2024 έως και την 24-04-2024 στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, για σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης.

  1. Αριθμός θέσεων:
    Το Δημοτικό Συμβούλιο με την αρ. 75/2024 απόφαση καθόρισε τον αριθμό των θέσεων υδρονομέων άρδευσης για το Δήμο Παιονίας ως εξής:
  1. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΟΥ-ΡΥΖΙΩΝ. 1θέση
  2. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥ-ΜΕΣΙΑΣ. 1 θέση
  1. Αρδευτική περίοδος:
    Το Δημοτικό Συμβούλιο με την αρ.75/2024 απόφαση όρισε την αρδευτική περίοδο από 01-05-2024 έως 30-09-2024.
  2. Απαιτούμενα προσόντα:
    Για να εκλεγεί κάποιος υδρονομέας πρέπει: α.) Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια. β) Να έχει συμπληρώσει το 23ον έτος της ηλικίας του και να μη υπερβαίνει το 60ο  «’Υδρονομεύς δύναται να εκλεγεί και ο άγων ηλικία μέχρι του 65ου έτους, κατόπιν αποφάσεως ειδικώς αιτιολογημένης.» γ.) Να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή. δ) Να είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων του Νομού  Κιλκίς
    Δεν μπορούν να εκλεγούν υδρονομείς άρδευσης:
    Οι καταδικασθέντες σε ποινή συνεπαγομένη κατά νόμο στέρηση της ικανότητος του διορισμού ως δημοσίου υπαλλήλου, εφ' όσον διαρκεί η στέρηση αύτη.
    Οι υδρονομείς άρδευσης δεν απαιτείται να έχουν απολυθεί από τις τάξεις του στρατού. Προτιμώνται πάντως μεταξύ των εχόντων τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υποψηφίων οι υπηρετήσαντες εις τις ένοπλες δυνάμεις.
  3. Απαιτούμενα δικαιολογητικά με την υποβολή της αίτησης.:
  1. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου (θα ζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας).
  3. Πιστοποιητικό του οικείου δημάρχου περί της εγγραφής τους στο μητρώο αρρένων ή άλλο κατάλληλο πιστοποιητικό του Δήμου στο οποίο να αναγράφεται και η χρονολογία της γέννησης.
  4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  5. Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν ότι: α) έχω τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις (Δημοτικού) β) δεν έχω κώλυμα από ποινική καταδίκη & δεν τελώ υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη, γ) έχω την ελληνική ιθαγένεια, δ) έχω την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που μου επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητάς μου.
  6. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
  1. Εκλογή – Πρόσληψη υδρονομέα άρδευσης
  1. Ο υδρονομέας άρδευσης θα εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
  2. Ο υδρονομέας άρδευσης προσλαμβάνεται μόνο για την χρονική διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, όπως αυτή ορίστηκε παραπάνω, από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι τη λήξη της αρδευτικής περιόδου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τον ανωτέρω πίνακα.
  3. Οι αποδοχές του υδρονομέα άρδευσης θα καταβάλλονται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα με τις ανωτέρω σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και θα καθορισθούν βάσει του είδους απασχόλησης και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4354/2015, όπως ισχύουν.
  4. Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασης, αντικαθίστανται με άλλους που θα εκλεγούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και απασχολούνται για το υπολειπόμενο κατά περίπτωση χρονικό διάστημα και μέχρι τη λήξη της αρδευτικής περιόδου.
  1. Καθήκοντα υδρονομέων άρδευσης
  1. Η επιτήρηση της κανονικής ροής των αρδευτικών υδάτων και η διανομή αυτών κατά τον ισχύοντα κανονισμό άρδευσης.
  2. Η επιμέλεια της καλής συλλογής και διοχέτευσης των αρδευτικών υδάτων και η επιτήρηση της ροής αυτών στους αρδευτικούς αύλακες, μέχρι της εις έκαστο αρδευόμενο κτήμα εκχύσεώς τους.
  3. Η φύλαξη και η προστασία των πάσης φύσεως αρδευτικών έργων και η επιμέλεια της καλής συντήρησής τους.
  4. Ο έλεγχος της εφαρμογής των υπό των αρμοδίων αρχών ή συμβουλίων ή επιτροπών εκδιδομένων διατάξεων, που αφορούν την διανομή των αρδευτικών υδάτων ή την εκτέλεση ή συντήρηση αρδευτικών έργων ή την καθαριότητα και υγιεινή των υδάτων.
  5. Η βεβαίωση και η καταγγελία των περί τα άνω αντικείμενα αδικημάτων.
  6. Η άμεση γνωστοποίηση παντός αγροτικού αδικήματος, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή τους.
  7. Η φύλαξη των παρά τας όχθας των αυλάκων ή εις μικράν από τούτων απόσταση κειμένων αγροτικών κτημάτων.
  1. Δημοσίευση πρόσκλησης: Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στο χώρο των ανακοινώσεων του Δήμου Παιονίας, στην ιστοσελίδα του Δήμου (paionia.gov.gr) και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Στην αίτηση πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται, εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου, ο ΑΔΤ, το ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και ο Α.Μ.ΙΚΑ του υποψηφίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου (paionia.gov.gr) προκειμένου να τα συμπληρώσουν και να τα καταθέσουν ηλεκτρονικά.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από την Παρασκευή 19-04-2024 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τετάρτη 24-04-2024.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται με ηλεκτρονικό τρόπο στο (email: prosopiko@paionia.gov.gr) ή αυτοπροσώπως στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιονίας (Μ.Αλεξάνδρου 75-77  Πολύκαστρο).

Πατήστε παρακάτω για να δείτε την πρόσκληση με όλα τα σχετικά έγγραφα ...

Πρόσκληση και σχετικά έγγραφα