Δελτίο τύπου: "Εορτασμός της 106ης Επετείου της Μάχης του Σκρα"

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ο εορτασμός της 106ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.

Επίσημη δοξολογία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, και η Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Σόνια Συμεωνίδου.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου κ. Ανδρέα Γκαντίδη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής μάχης του Σκρα.

Την 106η Επέτειο της Μάχης του Σκρα, στο Ηρώο των πεσόντων και έπειτα στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία του χωριού, τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Διοικητής της ΙΙ  Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Γιάννης Παντικίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκρα κ. Σταύρος Σταυρίδης, , ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Δημόκριτος Δεμερτζίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ.Ελευθέριος Μελλίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κ. Κύρος Καλαβάζης, κ. Γεώργιος Γεωργίτσαρος, κ. Γιάννης Συμεωνίδης, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, κ. Στέλιος Γκαϊτατζής και ο κ. Ευάγγελος Καπετάνης και Κιλκίς  κ. Αιμίλιος Νικολαϊδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κιλκίς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σοφία Ιορδανίδου, κ. Νικόλαος Παυλίδης και ο κ. Λάμπρος Σκαντζούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κ.Ιωάννης Ντάτος οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αξιούπολης κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, Πλαγίων κ. Δημήτριος Μουτσάκης και Πολυκάστρου κ. Νικόλαος Ρουκούδης και οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Ε.Α.Α.Σ Ν.Κιλκίς Υποστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Τσερτσίδης και Αιτωλοακαρνανίας – Αγρινίο,υ γενέτειρας του Ταγματάρχη Παπαγιάννη Βασιλείου Αντισυνταγματάρχη, ε.α. Περικλής Τζάτζαλος.

Επιπλέον, ήταν παρόντες ο διευθυντής του Γυμνασίου Φούστανης Κρητών Μαχητών Σκρα  κ.Σταύρος Παπαδάκης, εκπρόσωποι της Παλλεσβιακής  Ένωσης Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, του Συλλόγου Κρητών Κιλκίς ‘’Το Αρκάδι’’, της Ένωσης Σφακιανών Βορείου Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκρα, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου.