Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας - Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο δήμο Παιονίας

Με τη δέουσα κατάνυξη και σεβασμό, παρουσία πλήθους πιστών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων της πολιτείας πραγματοποιήθηκαν οι τελετές του αγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο δήμο Παιονίας. 

Παρουσία του δημάρχου Παιονίας Αθανάσιου Λαπόρδα και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Δημητρίου, δεκάδες κάτοικοι του δήμου παρακολούθησαν τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού από τη γέφυρα του Αξιού και την προσπάθεια που κατέβαλαν επίδοξοι κολυμβητές κάθε ηλικίας να αγγίξουν το Σταυρό και να πάρουν την ευλογία της εκκλησίας. Στην πρώτη ρίψη πρώτος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ο ιατρός Καρυπίδης Γρηγόρης και στη δεύτερη ρίψη το Σταυρό έπιασε ο Ντιβιάκα Σίμος. 
«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα αγιασμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία και καλή φώτιση στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τους αντιδημάρχους με τους οποίους θα δουλέψουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των χρόνιων προβλημάτων, αλλά και για την ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας. 

Το παρόν στις τελετές για τον εορτασμό των Θεοφανείων έδωσαν ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής.