Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας - Σύγχρονη διοίκηση στο δήμο Παιονίας

Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε στο δήμο Παιονίας το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία του δημάρχου, Αθανάσιου Λαπόρδα και δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής στους εκλεγμένους προέδρους. 

Ο δήμαρχος Παιονίας τόνισε ότι για την καλύτερη εκπροσώπηση των δημοτών σε κάθε μια από τις περιοχές του δήμου Παιονίας είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία του εκάστοτε προέδρου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. «Θα πρέπει για οποιαδήποτε πρόταση που έχετε και αφορά την κοινότητά σας, να συνεννοείστε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και αυτός με την σειρά του με την αρμόδια υπηρεσία και να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο που θα κινηθείτε», σημείωσε ο κ. Λαπόρδας και συμπλήρωσε ότι η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη για όλα τα ζητήματα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. 

Ο κ. Λαπόρδας ζήτησε από τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τους οποίους χαρακτήρισε «αγγελιοφόρους της αλλαγής» στη νοοτροπία της τοπικής αυτοδιοίκησης, να προωθήσουν τη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων ακολουθώντας το παράδειγμα της εθελοντικής ομάδας του Άσπρου και να προετοιμάσουν τους δημότες της Παιονίας για την επερχόμενη απογραφή που θα πραγματοποιηθεί τους θερινούς μήνες. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές «πράσινων εφαρμογών», όπως π.χ. η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια κτίρια, η ανάπτυξη αστικής συγκοινωνίας για τις απομακρυσμένες περιοχές του δήμου, αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων του δήμου από το φωτισμό των γηπέδων και των δημόσιων κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες και όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται. «Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η οικονομία στα δημοτικά χρήματα για να μην πειραχτεί η τσέπη του δημότη», σημείωσε ο κ. Λαπόρδας.