Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας - Επίσκεψη του Προέδρου Δημοκρατικής Αριστεράς κ.Κουβέλη στον Δήμαρχο Παιονίας κ.Αθανάσιο Ζ Λαπόρδα

Ο Δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας, συναντήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου,    με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.

Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο περιοδείας του Προέδρου της   Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β. Ελλάδα. 
Ο Δήμαρχος Παιονίας καλωσόρισε τον κ. Κουβέλη στο Δημαρχείο λέγοντας ότι «οι τοπικές κοινωνίες στη χώρα μας και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια είναι οι πρώτες που νιώθουν τους κραδασμούς από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα κέντρα εξουσίας...» επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να λάβει η Πολιτεία από την ελληνική ύπαιθρο είναι ένα και είναι σαφές: Ανάπτυξη. «Αυτό θέλουν οι δημότες και γι’ αυτό εργαζόμαστε. Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, έργα υποδομής. Χωρίς αυτό το τρίπτυχο οι μικρές κοινωνίες είναι καταδικασμένες σε παρακμή και μαρασμό. 

Στο δήμο Παιονίας είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τον τόπο στην ανάπτυξη και στην ανανέωση της πραγματικής οικονομίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Δεν χωρούν μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές τακτικές. Η εποχή είναι κρίσιμη και επιβάλει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.»

Ο Δήμαρχος Παιονίας παρέδωσε υπόμνημα με απαραίτητα έργα ανάπτυξης που θεωρούνται θεμελιώδη για την περιοχή και έχουν καθυστερήσει από το Κράτος.

Επίσης έθεσε και το θέμα του διεθνούς διαγωνισμού της εξόρυξης των μεταλλευμάτων στην περιοχή Σκρά– Φανού και διαμαρτυρόμενος γιατί γίνεται εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Πως είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο.

Από τη μεριά του ο κ. Κουβέλης δεσμέυτηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στο μέτρο των δυνατοτήτων του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, καθώς τόνισε και τη σπουδαιότητα της αυτοδιοικητικής πολιτικής για την ανάπτυξη του τόπου μας τον οποίο και χαρακτήρισε ιδιαίτερο λόγω γεωγραφικής θέσης και φυσικού πλούτου και τοποθετήθηκε κάθετα αντίθετος στην εξόρυξη των μεταλλευμάτων στην περιοχή λόγω της πιθανής καταστροφής του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Μετά τη συνάντηση των 2 ανδρών ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και μετέβησαν στο Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου για την ομιλία του κ. Κουβέλη.