Η Παιονία στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Φλώρινα

   Την Κυριακή 14/07/2013, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. ΠαλάνηDSC02840.JPG Μαρία και κ. Σιωνίδη Κωνσταντίνο, παραβρέθηκε στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας. Στις εργασίες του 3ήμερου συνεδρίου συμμετείχαν Παμμακεδονικές Ενώσεις από όλο τον κόσμο και όλη την Ελλάδα, ενώ το Δήμο Παιονίας εκπροσώπησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Παίονες Γουμένισσας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας.

   Ο κ. Λαπόρδας κατά το χαιρετισμό του, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του μεγαλύτερου μέρους των μακεδονικών εδαφών, εκθείασε το ρόλο που διαδραμάτισε η περιοχή της Παιονίας στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες.

   Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να είναι όλοι οι Μακεδόνες ενωμένοι, να υπηρετούν τα συμφέροντα της περιοχής, ο καθένας DSC02847.JPGαπό την πλευρά του και με τα μέσα που διαθέτει. «Προπαγανδιστικές και ασαφείς θεωρίες δεν θα πρέπει να μας πτοούν, να μας διχάσουν ή να αποδυναμώσουν τους ισχυρούς πατρογονικούς δεσμούς και την ιστορική ταυτότητα χιλιάδων χρόνων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παιονίας.

   Κλείνοντας, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στην οργανωτική επιτροπή, ώστε κάποια μελλοντική διοργάνωση να διεξαχθεί στην περιοχή της Παιονίας υπό την αιγίδα του Δήμου.DSC02942.JPG