Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας - Συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. κ.Χατζηδάκη

Κλιμάκιο του Δήμου Παιονίας με επικεφαλής το Δήμαρχο, κ. Θανάση Λαπόρδα, συναντήθηκε με τον τέως Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών και νυν βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Η συνάντηση διεξήχθει σε πολύ καλό κλίμα, στο Δημαρχείο Πολυκάστρου. Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε όλους τους παρεβρισκόμενους φορείς ενώ αναφέρθηκε στην δυσπιστία των πολιτών ως προς την πολιτική λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, ως συνέπεια όχι μόνο της διαχείρισης της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων συντελεστών που συνέβαλαν σ αυτό.

«Η Δημοκρατική αντιμετώπιση, μέσα από ανταλλαγή ιδεών και η ‘αναπτυξιακή επανάσταση’», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «είναι οι βάσεις που μπορούν, με τη συμβολή του λαού ως κυρίαρχη δύναμη της χώρας, να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον», ενώ σημείωσε ότι για να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από την οικονομική κρίση είναι η ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και η έμφαση στον τομείς τουριστικής ανάπτυξης και αποκρατικοποιήσεων. 
Από πλευράς Δήμου κατατέθηκε υπόμνημα αναπτυξιακών προτάσεων από το Δήμαρχο, κ. Θανάση Λαπόρδα. Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη που υπάρχει στο Δήμο τόσο για την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, όσο και για εκσυχρονισμό υφιστάμενων υποδομών, επισημαίνοντας ότι «παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα και ο τόπος μας, ο δήμος Παιονίας αξιοποιώντας το έργο των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων και θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής έχει εντάξει στον προγραμματισμό του μια σειρά αναπτυξιακών έργων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ωστόσο, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε έργα υποδομών που είναι ζωτικής σημασίας για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας». 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υλοποίηση βασικών οδικών αρτηριών (Οδικός άξονας Γιαννιτσά, – Αξιούπολη – Πολύκαστρο – Κιλκίς, οδικός άξονας για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Γουμένισσας, αναβάθμιση της Γέφυρας Αξιού), καθώς και στη διεκδίκηση κατασκευής Φραγμάτων στο Βουνό Πάικο.

Πρόεδροι φορέων της περιοχής κατέθεσαν προτάσεις στον κ. Χατζηδάκη σχετικά με θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως το παραεμπόριο που παρατηρείται ως όμορη περιοχή με την ΠΓΔΜ, την παρακμή των αγροτικών δραστηριοτήτων, την αύξηση του Φ.Π.Α, το τραπεζικό σύστημα, το διαμετακομιστικό κέντρο και τη μη αναγνώριση ως παραμεθόριου περιοχής παρά το γεγονός ότι ο Δήμος βρίσκεται στα σύνορα της χώρας.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στην τραπεζική κρίση, την οικονομική δυσχέρεια του Δημοσίου και την επιφυλακτικότητα των ξένων επενδυτών προς τη χώρα μας ώθησε τους φορείς στην κατεύθυνση του ‘Επιχειρείν’ με αποτέλεσμα το κέρδος, στην συνεργασία και στην ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και σωστή διαχείριση στον ιδιωτικό τομέα.