Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας-Παρέμβαση του Δημάρχου Παιονίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα των μεταλλείων στο Πάικο.

Την Πέμπτη 16/2/2012 μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κου Γιάννη Μανιάτη, ο Δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας παρέστη και παρενέβη στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή. 
Ο Δήμαρχος επέμενε στην παρέμβασή του ότι η διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να επιτρέψει την λειτουργία των μεταλλείων εάν έστω και στο ελάχιστο διαφανεί ότι θα κινδυνέψει η Υγεία των Δημοτών, η Ποιότητα του Νερού και η προστασία του Φυσικού Κάλλους του Πάϊκου.

«Το παραπάνω τρίπτυχο αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς και πιστέψτε με, εμείς στην Παιονία τις κόκκινες γραμμές τις τηρούμε…» σημείωσε ο Δήμαρχος για να γίνει αντιληπτό από όλους ότι μένει σταθερός στις θέσεις που εκφράζει από την αρχή της γνωστοποίησης του συγκεκριμένου θέματος.
Παρών επίσης στην συνεδρίαση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Καραθόδωρος.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε πως καμία ενέργεια δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής στο Δήμο μας.