Ο Δήμος Παιονίας στο "Κερνάμε Κιλκίς" 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Κερνάμε Κιλκίς» που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου.

Ως χορηγός και συνδιοργανωτής, ο Δήμος Παιονίας είχε ηχηρή παρουσία στην Έκθεση στον διαμορφωμένο χώρο στον προαύλιο χώρο της Έκθεσης. Τουριστικά αξιοθέατα και επισκέψιμοι χώροι της Παιονίας, όπως οι καταρράκτες του Σκρα και η Γαλάζια Λίμνη, η όμορφη Γουμένισσα και το Πάικο, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Κολυμβητήριο Ευρωπού, τα Μοναστήρια, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης κ.α. παρουσιάστηκαν μέσα από οπτικοακουστικά μέσα και έντυπο υλικό στους επισκέπτες. Παράλληλα, εκτέθηκαν έργα φιλοτεχνημένα από τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Αξιούπολης, Ευρωπού και Πολυκάστρου.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Παιονίας εκθείασε τις συντονισμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, των κατά τόπους Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων και επιχειρηματιών ώστε να ευοδωθεί και θεσμοθετηθεί η διοργάνωση. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία συνεργασίας των δύο Δήμων, Παιονίας και Κιλκίς και της Αντιπεριφέρειας με κοινό στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ, ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με τον τίτλο «Ημέρες Καριέρας», στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Συν-ενεργείν για την Απασχόληση στην Π.Ε. Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 26 και 27 Ιουνίου, ωφελούμενοι των δράσεων του έργου «Συν-ενεργείν για την Απασχόληση», είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρκετές επιχειρήσεις του Κιλκίς, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές τους,  καθώς και να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους και ιδιοκτήτες. Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες κυρίως του αγροτοδιατροφικού τομέα ενημερώθηκαν για τις δράσεις του προγράμματος σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Κιλκίς και παράλληλα εξέτασαν μέσα από την πρώτη γνωριμία το ενδεχόμενο απασχόλησης και συνεργασίας με κάποιους από τους ωφελούμενους.