Η Γιορτή των Γραμμάτων στο Δήμο Παιονίας

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικό κέντρου Πολυκάστρου  ο Δήμος Παιονίας και η Αντιδημαρχία  Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού  πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη Γιορτή των Γραμμάτων.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ Δημήτριος  και για το θέμα της ημέρας μίλησε ο   πρόεδρος του σωματείου  Παναγίας Σουμελά κ.Γεώργιος Τανιμανίδης. Το σωματείο έχει καθιερώσει εδώ και 40 χρόνια την ετήσια βράβευση μαθητών με αφορμή τη γιορτή των γραμμάτων-μια γιορτή που ταυτίζεται με τους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας μας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Παιονίας  οι πρώτοι των αριστευσάντων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας. Ακολούθησε βράβευση από τον πρόεδρο του σωματείου  Παναγίας Σουμελά κ.Γεώργιο Τανιμανίδη. Φέτος το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» απένειμε 5 υποτροφίες στους μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας με το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συνεχίστηκε η εκδήλωση με βράβευση των υπολοίπων αριστούχων παιδιών καθώς και των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριος ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας,ο Ταγματάρχης κ.Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,οι εκπαιδευτικοί  καθώς και γονείς και συγγενείς των μαθητών.