Ενημερώσεις Αντιδημαρχίας Καθαριότητας σχετικά με την Ανακύκλωση

Δελτίο τύπου Αντιδημαρχίας καθαριότητας Δήμου Παιονίας

            Στον δήμο Παιονίας προωθούμε την ανακύκλωση, στόχος μας είναι  η προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα με την οικολογική διαπαιδαγώγηση των πολιτών.

            Υλοποιούμε πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών σε σχολεία του δήμου ,  αυξάνουμε σταδιακά τους μπλε κάδους ώστε να είναι προσιτοί σε κάθε σπίτι, θέτουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών ( σημείο συγκέντρωσης πίσω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου).DSC01019-(1).JPG

Συμμετέχουμε όλοι

  • Ειδοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ.23433 50145 όταν έχουμε παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές  συσκευές ή μεταφέροντας τες οι ίδιοι στο σημείο συγκέντρωσης.
  • Τοποθετώντας τις άδειες συσκευασίες χωρίς οργανικά υπολείμματα  στους μπλε κάδους.
  • Τοποθετώντας χαρτιά και κουτιά διπλωμένα ,για οικονομία χώρου, στους μπλε κάδους.
  • Μη πετώντας γκαζόν, DSC01020.JPGκομμένα χόρτα και στάχτη στους κανονικούς κάδους (όλα αυτά έχουν βάρος για το οποίο πληρώνουμε χρήματα στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών).
  • Ειδοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ. 2343350145 όταν έχουμε μεγάλα κλαδιά που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε μόνοι μας (για να τα παραλάβουμε παρακαλούμε να είναι δεμένα).

 

            Ο Δήμος μας συγκεντρώνει περίπου 10,000 τόνους σκουπίδια το χρόνο , πολύ περισσότερα από αυτά που αναλογούν στον πληθυσμό μας, το κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας  είναι περίπου 1,500,000  ευρώ ετησίως και μεταφέρεται στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι μας .

            Με την ανακύκλωση και την σωστή διαχείριση μπορούμε να το μειώσουμε.

            Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι ώστε να κρατήσουμε το Δήμο καθαρό, η ανακύκλωση δεν είναι μονάχα οικονομία, είναι σεβασμός στο περιβάλλον, είναι πολιτισμός.