Εκδηλώσεις επετείου του «ΟΧΙ» 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό εορτάσθηκε η 74η Εθνική Επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Παιονίας. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής καθώς και στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Πολύκαστρο.

Σύσσωμη η πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου τίμησαν την ένδοξη επέτειο και τη σθεναρή αντίσταση των γενναίων Ελλήνων υπερασπιστών ενάντια στην ιταλική εισβολή.

 Στην επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως κ.κ. Δημήτριος ενώ ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Πολυκάστρου.

Στην στρατιωτική και μαθητική παρέλαση πλήθος κόσμου τίμησε τους μαθητές και τις στρατιωτικές δυνάμεις, φρουρούς του ακριτικού μας δήμου, που καταχειροκρότησαν την υπερηφάνεια και το απαράμιλλο φρόνημα των τμημάτων της παρέλασης.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σιωνίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολυκάστρου κ. Γκαντίδης, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς κ. Βεργίδης. Για λογαριασμό της στρατιωτικής ηγεσίας, το παρόν έδωσε ο Ταξίαρχος της 33ης ΜΚ Ταξ. Ενώ η αστυνομική αρχή της Παιονίας εκπροσωπήθηκε  από τη διοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου κ. Μπίκου.

 Με τη στήριξη και έντονη συμμετοχή των δημοτών της Παιονίας διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις μνήμης και οι μαθητικές παρελάσεις σε Αξιούπολη, Γουμένισσα και Ευρωπό.