Δελτίο Τύπου: "Ημερίδα Ενημέρωσης του Κέντρου Κοινότητας στην Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας"

03-(1).jpgΤην Τρίτη 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα ενημέρωσης των κατοίκων και των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας για τους στόχους, τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο εφημέριος του Ι.Ν. της Παναγίας της Γουμένισσας αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινωνικών δομών και την στήριξη της εκκλησίας προς αυτές. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Προστασίας κ. Αλίρης Ιωάννης τονίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο του Κέντρου Κοινότητας στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη όλων των κατοίκων και κυρίως ευάλωτων ατόμων ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

01.jpgΤην εκδήλωση προλόγισε ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού  & Εθελοντισμού κ. Καραγιαννόπουλος αναδεικνύοντας τον καθοριστικής σημασίας ρόλο του Κέντρου Κοινότητας όπου σε συνδυασμό με το Αυτοτελές Τμήμα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία για θέματα που αφορούν την κοινωνικά προστασία και κοινωνική φροντίδα.

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση των σκοπών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας από τα στελέχη της δομής, τονίζοντας τις βασικές αρχές της δομής που αποτελούν η εχεμύθεια και η μη διάκριση. Παράλληλα, τα στελέχη της δομής απηύθυναν κάλεσμα σε τοπικούς φορείς και υπηρεσίες για συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γουμένισσας κ. Δούμου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Γρίβας κ. Μπακάλης, της Κάρπης κ. Παλάνης, της Καστανερής κ. Παντή, της Φιλυριάς κ. Παυλίδης και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής. O Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης απουσίαζε καθώς βρισκόταν στο 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.

02-(1).jpgΗ προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την νεοσύστατη κοινωνική δομή του Δήμου Παιονίας.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν στις Δημοτικές Ενότητες της Αξιούπολης και του Ευρωπού.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.