Δελτίο Τύπου: "Γιορτή γραμμάτων και παιδείας στον Δήμο Παιονίας"

04.jpgΤο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου η Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας.

Στη τελετή βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους οι απόφοιτοι αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και οι επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ενώ το παρόν έδωσε ο εφημέριος Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας, Πολυκάστρου & Αξιούπολης καθώς η εκδήλωση γίνεται προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα. Επίσης στην τελετή παραβρέθηκαν Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων και μαθητών των σχολείων του Δήμου.

01.jpg

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Γκουντενούδη, την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γουμένισσας, κα Δούμου, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Ευθυμιάδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Φράγκο, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αξιούπολης, κ. Γαρόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, κ. Τζούρτζο, τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης, κ. Ζηλελίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η επικεφαλής δημοτικής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος, κα Συμεωνίδου, η Δημοτική Σύμβουλος, κα Μπερμπερίδου και η Δημοτική Σύμβουλος , κα Καρβουνιάρη.

 

 

 

 

 

 

03.jpg

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Μπαβέλης και ομιλητής ο κ. Βαϊτσίδης Βάϊος, Δ/ντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης και Πρόεδρος Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εορτή των Τριών Ιεραρχών η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα διότι θεωρείται ως η εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, καθόσον οι τρείς ιεράρχες, που μαζί τους τιμούμε όλους όσοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν καθημερινά την παιδεία αυτού του τόπου, με επίκεντρο την αγάπη για τα παιδιά και με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την προκοπή τους,  συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων. Τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις διότι προάγουν την αριστεία και δίνουν μηνύματα στα παιδιά για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για διάκριση και επιτυχίες και να βάζουν στόχους, τους οποίους επιτυγχάνουν με προσήλωση και επιμέλεια. Τέλος πως αναγνωρίζεται η ευγενής προσπάθεια των παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον, επιβραβεύεται και ενισχύεται η Αριστεία και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η στήριξη των γονέων, που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους.

 

06-(1).jpgΚατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Γκουντενούδης βράβευσε τους πρώτους των Αριστευσάντων Αποφοίτων Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Παιονίας ενώ παράλληλα, απονεμήθηκε στους αριστούχους έπαινος και δόθηκε αναμνηστικό δώρο από το Δήμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
02.jpg 05.jpg