Δελτίο Τύπου: "Επιχορήγηση ύψους € 222.303,24 στον Δήμο Παιονίας για αντιμετώπιση ζημιών φυσικών και νομικών προσώπων στα δημοτικά διαμερίσματα Ειδομένης, Ευζώνων και Πολυκάστρου από πράξεις προσφύγων ή μεταναστών

Με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 39074/17-11-2017 απόφαση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπαλάφα, επιχορηγείται με ποσό ύψους 222.303,24 ευρώ ο Δήμος Παιονίας για την αντιμετώπιση ζημιών που υπέστησαν περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων στα δημοτικά διαμερίσματα Ειδομένης, Ευζώνων και Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, οι οποίες οφείλονται σε πράξεις προσφύγων ή μεταναστών και έχουν καταγραφεί και αποτιμηθεί στο πρακτικό της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής και των πιέσεων προς την κυβέρνηση για την δίκαιη μεταχείριση των πολιτών της περιοχής μας οι οποίοι επλήγησαν από την πολύμηνη παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο Δήμο μας και το ποσό είναι αυτό ακριβώς που ζητήσαμε ως δήμος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης συμμετέχει ως εισηγητής στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται 30 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα με θέμα της εισήγησης του το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σε συνδυασμό με το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας.