Δελτίο Τύπου: "Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821"

Μέσα σε κλίμα σεβασμού, επισημότητας και λαμπρότητας εορτάστηκε και φέτος η διπλή γιορτή της χριστιανοσύνης και του έθνους ανήμερα της  25ης Μαρτίου.

DSC03933.jpgΣτην επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης συνοδεία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής  ηγεσίας του τόπου.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Τσιλιφίκα Νικόλαο, ο οποίος μέσα από την ομιλία του απέδωσε τα υψηλά νοήματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1281 καθώς και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

DSC03937.jpgΑκολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Πολυκάστρου, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 που με την γενναιότητα τους και την σθεναρή τους αντίσταση αποτίναξαν από την πατρίδα τον τουρκικό ζυγό.

Κατόπιν παρέλασαν οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, μονάδες της 33 Μ/Κ ταξιαρχίας Πολυκάστρου, πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και τμήματα της Εθνοφρουράς Πολυκάστρου. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε την υπερηφάνεια και το απαράμιλλο φρόνημα όλων των τμημάτων της παρέλασης.

Τέλος,  ακολούθησε δεξίωση στην Λ.Α.Φ. Πολυκάστρου.

DSC04065.jpgΠαράλληλα διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις μνήμης και οι μαθητικές παρελάσεις σε όλες της Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Παιονίας. Στις κατά τόπους εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς και πολλοί συμπολίτες μας.

 

 

 

 

DSC04043.jpgDSC04037.jpg

 

 

 

 

 

DSC04013.jpg