Δελτίο Τύπου: "Εκκίνηση λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παιονίας που εδρεύει στην Αξιούπολη και λειτουργεί καθημερινά 8:00 – 16:00"

kentro_koinotitas-(1).jpgΞεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παιονίας που εδρεύει στην Αξιούπολη και λειτουργεί καθημερινά 8:00–16:00.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί κοινωνική δομή με στόχο την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας είναι η ενημέρωση των πολιτών για προγράμματα κοινωνικής προστασίας –συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)- , η διασύνδεση τους με αυτά και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Η δομή στελεχώνεται από ένα Κοινωνικό Λειτουργό και μια Ψυχολόγο ενώ οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απόρρητου και της μη διάκρισης.

Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας», εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας 09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ», ύστερα από αίτηση που υπέβαλλε ο Δήμος Παιονίας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Διεύθυνση: Πλατεία Παύλου Μελά 1 (κτίριο Κ.Α.Π.Η – 1ος όροφος), Αξιούπολη
  • Τηλέφωνο: 2343033151
  • Email: kentro_koinotitas@paionia.gov.gr
  • Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας
  • Ιστοσελίδα: www.paionia.gov.gr»