Δελτίο Τύπου: "Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παιονίας"

DSC03658.jpgΤην Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παιονίας στην έδρα της υπηρεσίας που στεγάζεται στην Πλατεία Παύλου Μελά στην Αξιούπολη.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δήμητριος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος και από κοινού με τον Δήμαρχο Παιονίας κο Γκουντενούδη Χρήστο και τον βουλευτή κο Γεωργαντά Γεώργιο έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

20180214_131857-(1).jpgΚατά την διάρκεια της εκδήλωσης το λόγο έλαβαν o Δήμαρχος Παιονίας κος Γκουντενούδης Χρήστος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος. ο βουλευτής κος Γεωργαντάς Γεώργιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος προστασίας κος Αλίρης Ιωάννης. Οι ομιλητές τόνισαν την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών κοινωνικής προστασίας και την συμβολή του ΕΣΠΑ στην υλοποίηση τους, χρηματοδοτώντας και διασφαλίζοντας την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κος Ανθρακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κος Γαρόπουλος, κα Δούμου & κος Φράγκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΥΠ κος Τζούρτζος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς κα Καραμισάκη, o Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης κος Ζηλελίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ κος Σιωνίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ κα Συμεωνίδου και ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κος Τατίδης.

Το Κέντρο Κοινότητας  ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2017 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Αποτελεί κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στην οποία μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειας τους, δίνοντας έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες, οικονομικά αδύνατοι, άτομα με αναπηρία κ.α.

DSC03669.jpgΌλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αλλά και για όλους τους φορείς και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική προστασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα ΚΔΑΠ, το ΚΕ.Φ.Ο, το ΤΕΒΑ κ.α.

Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινότητας, για θέματα όπως προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α. Παράλληλα, εξετάζονται τα αιτήματα και οι ανάγκες των ωφελούμενων και παραπέμπονται στην ανάλογη και εξειδικευμένη υπηρεσία που θα καλύψει την ανάγκη τους.

dsc_0548.jpgΤο Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από έναν Κοινωνικό Λειτουργό τον κο Βαγιάτη Κωνσταντίνο και μια Ψυχολόγο την κα Ατσιόβα Μαρίνα, οι υπηρεσίες του προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απορρήτου και της μη διάκρισης και λειτουργεί καθημερινά 8:00 με 16:00.