Δελτίο τύπου: "Τελετή ονοματόθεσίας κεντρικής οδού Πηγής"

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στον οικισμό Πηγή της Κοινότητας Αξιούπολης.

Η συγκεκριμένη ονοματοθεσία οδού έγινε, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του «ως ένδειξη ελάχιστου  φόρου τιμής αλλά και ως σύμβολο ασίγαστου πάθους για την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας».

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη και από τον εκπρόσωπο της οικογένειας κ. Επαμεινώνδα Μαυροματίδη.

Επιπλέον, πριν της τελετή των αποκαλυπτηρίων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του φονευθέντος την 11η Μαρτίου 1941 ήρωα Εφέδρου Ανθυποσμηναγού Ιπτάμενου Στέφανου Μαυροματίδη, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία του οικισμού.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποδιοικητής της 350 ΠΚΒ ως εκπρόσωπος του Α’ Γ.Ε.ΕΘ.Α, ο υποδιοικητής της 33ης  ΜΚ ΤΑΞ ΠΖ, ο υποδιοικητής του ΑΤ Πολυκάστρου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, αντιδήμαρχοι της ΔΕ Αξιούπολης, ο Πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αξιούπολης, πρώην δήμαρχος Παιονίας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγής και του Συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης «Τραντέλλενες», εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης Συλλογής Ιστορικών Στοιχείων «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» και κάτοικοι του οικισμού.

Τις τιμές κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων απέδωσαν η μπάντα της φιλαρμονικής του δήμου μας και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηγής.