Δελτίο τύπου: "ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ»"

Ο Δήμος Παιονίας προκηρύσσει διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ» με προϋπολογισμό 400.000,00€ (με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε  δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο αφορά επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους με την κατασκευή πεζοδρομίων στις εισόδους των οικισμών Πολυκάστρου και Αξιούπολης και είναι το τρίτο που δημοπρατεί εντός του 2022 ο δήμος Παιονίας. Προηγήθηκαν τα έργα   «Ηλεκτροφωτισμός δρόμου Πολυκάστρου-Γέφυρας Αξιού και κατασκευή πεζοδρομίου Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας» προϋπολογισμού 249.968.73 € και «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ » με προϋπολογισμό 360.000,00€ (με ΦΠΑ) που χρηματοδοτούνται επίσης  από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020. Η συνολική χρηματοδότηση που διεκδίκησε και έλαβε η διοίκηση του δήμου Παιονίας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου για  τις τρεις αυτές  αστικές παρεμβάσεις είναι 920.000,00€.

Περιγραφή του έργου

Στο Πολύκαστρο οι επεμβάσεις θα γίνουν στην δυτική είσοδο επί της οδού Εθνικής Αμύνης μέχρι την συμβολή με την Μ. Αλεξάνδρου, στην νότια είσοδο  μέχρι τη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Ιατρού Γωγούση και τέλος στην βόρεια είσοδο έως την είσοδο του στρατοπέδου Αλέστα Λουκά.

Στον οικισμό της Αξιούπολης οι επεμβάσεις θα γίνουν στην νότια είσοδο επί της οδού Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Ολυμπιάδος έως την διασταύρωση για Γοργόπη και στην βόρεια είσοδο επί της οδού Σκρα – Ραβινέ και κατά μήκος της επαρχιακής οδού προς Σκρα.

Οι επεμβάσεις στις εισόδους των οικισμών Αξιούπολης και Πολυκάστρου, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες υποδομές οδοφωτισμού και την κατασκευή συναφών έργων, έχουν στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Συγχρόνως, η κατασκευή πεζοδρομίου θα δημιουργήσει έναν αστικό χώρο που κρίνεται αναγκαίος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από όλους.

Η μελέτη περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων με επίστρωση τσιμεντόπλακων και φυσικών λίθων, τοποθέτηση όδευσης τυφλών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση ραμπών για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες ή εμποδιζόμενων ατόμων, καθώς και τοποθέτηση φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων.