Δελτίο τύπου: "Εκδήλωση - ημερίδα του δήμου Παιονίας, με θέμα «Επίκαιρα θέματα δημόσιας υγείας»"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022, στη κεντρική πλατεία της Γουμένισσας, εκδήλωση - ημερίδα   του   δήμου Παιονίας,   με θέμα «Επίκαιρα θέματα δημόσιας υγείας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γεώργιος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος, Μαρία Παλάνη και Ευάγγελος Νίτσης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, ο σύλλογος γυναικών Γουμένισσας και πλήθος κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής  ήταν η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου που αναφέρθηκε  στις επιπτώσεις της πανδημίας στη ψυχική υγεία του πληθυσμού. Η τελειόφοιτη της σχολής επιστημών υγείας του  πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κούλα Κεχαΐδου είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης  και στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε ότι η δημόσια υγεία  αποτελεί αγαθό , είναι δικαίωμα  και  πυλώνας σταθερότητας του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας. Επιμέρους θέματα ανέπτυξαν οι κυρίες Θεοδώρα Γεωργιάδου, Αικατερίνη Δελιτζάκη, Ελένη Ιωακειμίδου, Πασχαλίνα Μάλτση, Μαρία Μίσκου, Χαρίκλεια Περμανόγλου και Λεβαντιά Τζανοπούλου.

Ο Δήμος Παιονίας επενδύοντας στην ενημέρωση των πολιτών, βάζει σε προτεραιότητα τα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας αντιμετωπίζοντας  την δημόσια υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η μεγάλη προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παιονίας αλλά και η παρουσία δημοτών από τον δήμο Έδεσσας έδωσε στην εκδήλωση  εξαιρετικό χρώμα. Η βραδιά έκλεισε με μουσική πανδαισία  από τον μοναδικό ήχο των  Χάλκινων της Γουμένισσας, που μάγεψε  τους παρευρισκόμενους.