Δελτίο τύπου: "Προμήθεια απινιδωτών από τον Δήμο Παιονίας και συνεργασίας με την Ε.Π.Σ. Κιλκίς"

15.pngΤην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στο Πολύκαστρο, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς Κώστα Πάταρα και αποφάσισαν την συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα που αφορούν την  ασφάλεια της διεξαγωγής των  αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του νομού Κιλκίς.

Ο δήμος Παιονίας  που  πρόσφατα προμηθεύτηκε τέσσερεις υπερσύγχρονους απινιδωτές προκειμένου να τους εγκαταστήσει στις τέσσερεις δημοτικές ενότητες του δήμου, θα διαθέτει αυτούς για χρήση στην ΕΠΣ Κιλκίς και στα αθλητικά σωματεία για την ασφαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων. Οι 4 απινιδωτές του δήμου με τους 5 απινιδωτές που έχει ήδη προμηθευτεί η ΕΠΣ Κιλκίς υπερκαλύπτουν τις ανάγκες  για την διεξαγωγή με ασφάλεια των όλων αγώνων ποδοσφαίρου  του Σαββατοκύριακου σε όλο τον νομό. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης δρομολογήθηκαν και περαιτέρω κοινές δράσεις σχετικά με την διοργάνωση Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα εθελοντών σε ολόκληρο τον δήμο Παιονίας που να μπορεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειάζεται.

Με την προμήθεια των απινιδωτών ο δήμος Παιονίας στοχεύει επίσης  στο να υπάρχουν σε κάθε αγώνα οποιουδήποτε άλλου αθλήματος που λαμβάνει χώρα στα διοικητικά όρια του   και για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση με ηλεκτρονική  επιστολή που εστάλη σε  όλους τους αθλητικούς συλλόγους  του δήμου  να  συμμετέχουν στη δράση.

Ο δήμος  θα ανακοινώσει σε ιατρούς ,εθελοντές, φορείς, συλλόγους και πολίτες της Παιονιάς τα σημεία που θα βρίσκονται οι απινιδωτές στην κάθε δημοτική ενότητα  ώστε  να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε  έκτακτα περιστατικά.

Στην δημοτική ενότητα Πολυκάστρου και Γουμένισσας επελέγη ήδη ως σημείο φύλαξης το Αστυνομικό τμήμα της πόλης, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και ο απινιδωτής θα είναι προσβάσιμος όποτε υπάρξει ανάγκη χρήσης για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό.

Ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά για το θέμα αυτό με τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς και τους διοικητές των δύο τμημάτων προκειμένου αυτά τα πολύ χρήσιμα  μηχανήματα, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, να φυλάσσονται στα τμήματα και να είναι προσβάσιμα  σε 24ωρη βάση.