Δελτίο τύπου: "Δημοπράτηση από τον δήμο Παιονίας του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας»"

koupa-03.jpgΣε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπράτηση από τον δήμο Παιονίας του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας». Η υποβολή ηλεκτρονικών προσφορών  είναι δυνατή  μέχρι την Δευτέρα 17/01/2022 και ώρα 10 πμ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 437.109,29€  και το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και ΚΑΠ Επενδυτικών  Δαπανών  Δήμων 2021.

Εντάσσεται στο  πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου  Παιονίας για την «ανάδειξη» και  «βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάικου και του Αξιού ποταμού. 

Το έργο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής με την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου  της Κούπας, ενοποιώντας τους χώρους από τη «Βρύση», την «Πλατεία» και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή.
  
koupa-01.jpgΟι προτεινόμενες παρεμβάσεις  γίνονται με σκοπό να διασώσουν ότι έχει απομείνει από τον παλιό χαρακτήρα του οικισμού,  να ενθαρρύνουν κάθε ιδιωτική δραστηριότητα και να προάγουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης αναφερόμενος  στο   θέμα  σημείωσε ότι    η ανάπλαση της Κούπας θα  ωφελήσει την επισκεψιμότητα της ευρύτερης  περιοχής  και είναι πολύ θετικό ότι το έργο συμπίπτει με την πρόσφατη ένταξη της Κούπας  στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation).

koupa-02.jpg