Δελτίο Τύπου: "Συνεργασία δήμου Παιονίας με τον δήμο Schwäbisch Gmünd της Γερμανία"

2021-02-04_tilediaskepsi.jpgΤηλεδιάσκεψη με στόχο την γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου μεταξύ των δημάρχων Κωνσταντίνου Σιωνίδη  Richard Arnold και των συνεργατών τους,  στην οποία συμμετείχε  και ο υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης της Γερμανίας Norbert Barthle.

Απώτερος σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων αναφορικά με τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των δημοτών τους,  την οικονομική ανάπτυξη, και την τεχνογνωσία.

Όπως τόνισε ο Γερμανός δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του, οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έγιναν όταν ο δήμαρχος Παιονίας επισκέφτηκε το γραφείο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τη χαρά του για το σημερινό αποτέλεσμα.

Στην διάρκειας δύο ωρών τηλεδιάσκεψη έγινε η παρουσίαση των δήμων Παιονίας και Schwäbisch Gmünd με την προβολή σχετικών βίντεο, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Συμφωνήθηκε  να συνεχιστούν οι επαφές, με τη δημιουργία θεματικών ενοτήτων σχετικών με τον τουρισμό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, και τη διαχείριση του μεταναστευτικού.