Δελτίο Τύπου: "Ενέργειες δημάρχου Παιονίας για την αναβολή μεταφοράς της 33 Μ/Κ ΤΑΞ"

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας  Σιωνίδης  επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά σχετικά με την επευφημούμενη κατάργηση της 33 Μ/Κ ΤΑΞ που εδρεύει στο Πολύκαστρο ζητώντας  του να  συναντήσουν, για το θέμα αυτό, άμεσα  τον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε στις 2 Οκτωβρίου με τον κ. Παναγιωτόπουλο και την ίδια ημέρα  υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Άμυνας με τον κ. Σιωνίδη.

Στην συζήτηση ετέθησαν οι αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για την περιοχή που σχετίζονται με την  τοπική οικονομία, το δημογραφικό, το προσφυγικό - μεταναστευτικό και το  αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της παραμεθορίου.

Ο Υπουργός Άμυνας απέκλεισε κατηγορηματικά την κατάργηση της 33 Μ/Κ ΤΑΞ για τα επόμενα χρόνια σημειώνοντας μάλιστα ότι η παρουσία του στρατού στο Πολύκαστρο είναι αδιαμφισβήτητη και διαρκής και  με την αύξηση της θητείας και την επικείμενη πρόσληψη επιπλέον μονίμων στον στρατό ξηράς θα υπάρξει μάλλον αύξηση της δύναμης των μονάδων της παραμεθορίου.

Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Παιονίας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.