ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ένταξη του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Παιονίας στο πρόγραμμα επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών από το Π.Δ.Ε.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Παιονίας «Υγείας Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» εντάχθηκε στο πρόγραμμα επιχορήγησης των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, με πόρους του ΠΔΕ ύψους 250.000 ευρώ.
Τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για την ανακαίνιση και εναρμόνιση των παιδικών σταθμών Πολυκάστρου (2), Γουμένισσας και Αξιουπόλεως σύμφωνα με την νέα νομοθεσία του Π.Δ. 99/2017.
Πλέον, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας θα δύνανται να παρέχουν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα,
να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά και τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση.
Επίσης, θα παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς.
Ακόμη, το Ν.Π.Δ.Δ. Παιονίας, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δεβετζόπουλος, προέβη στην προμήθεια ενός καινούριου οχήματος για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών και λειτουργικών αναγκών του αλλά και την διανομή φαγητού στους 130 εξυπηρετούμενους του ΚΕΦΟ.

IMG-26cafedb242acd55ff6f18429fa3f7fe-V-(1).jpg