ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

DSC06561.jpg
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία  που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, παρουσία του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη  καθώς και της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

DSC06578.jpg
Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου κ. Σιδηρόπουλο Κωνσταντίνο, ο οποίος απέδωσε τα σπουδαία νοήματα της διπλής εορτής.

DSC06570.jpg
Έπειτα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Πολυκάστρου, ως ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι στους ήρωες του ’21 που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας ενάντια στον οθωμανικό ζυγό.

DSC06580.jpg
Κατόπιν και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, παρέλασαν οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, μονάδες της 33 Μ/Κ ταξιαρχίας Πολυκάστρου, πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και τμήματα της Εθνοφρουράς Πολυκάστρου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

DSC06649.jpg
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης όλων των τμημάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, παιάνιζε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» τηρώντας την παράδοση χρόνων.

DSC06624.jpg
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση στην Λ.Α.Φ. Πολυκάστρου.
Εκδηλώσεις μνήμης και  μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες της Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Παιονίας παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πολλών συμπολιτών μας . 

DSC06645.jpg

DSC06639.jpg   

DSC06618.jpg

DSC06631.jpg