Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας-Διάλεξη νου. Ν. Μέρτζου για τον εορτασμό 100 ετών από την απελευθέρωση της Παιονίας

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ  ΚΙΛΚΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ                                           

Ημερομηνία:Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΕΡΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου, ομιλία από τον Δημοσιογράφο-Συγγραφέα και Πρόεδρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικόλαο Μέρτζο, με αφορμή τον Εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Παιονίας. 
Ο κ. Μέρτζος τόνισε, στην ομιλία του, το πόσο σημαντική και χρήσιμη είναι, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, η τόνωση του εθνικού μας φρονήματος, παρουσίασε ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος, αναφερόμενος στους ένδοξους αγώνες των Ελλήνων-Μακεδόνων που πολέμησαν με ανδρεία για την απελευθέρωση του τόπου μας. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τον κόσμο, φανερά ενθουσιασμένο, να χειροκροτεί τον διακεκριμένο ομιλητή. 


Νωρίτερα ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, εξήρε την προσφορά του κ. Μέρτζου στο δημόσιο βίο και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησής του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Δημήτριος Κουλίνας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Χρήστος Καραθόδωρος, Αναστάσιος Δερβεντλής, Γεώργιος Γεωργίτσαρος και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αν/χης (ΠΖ) κ. Βασίλειος Μπίτσης, ο Αν/χης (ΜΧ) κ. Αντώνιος Τσολάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ. Χ. Γκαντίδης, ο Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ κ. Σ. Αποστολίδης, ο Υποστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ κ. Π. Πασχαλίδης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου κ. Γ. Περπερίδης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης, οι Πρόεδροι Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Δήμου Παιονίας κα Ντίνα Συμεωνίδου και κ. Χρήστος Ίντος αντίστοιχα. Παρόντες ήταν και οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κα Αθανασία Λιάρτση και ο κ. Χρήστος Δραγανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.