Δελτίο Τύπου Παιονίας - Συνάντηση με Τομεάρχη Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Νέας Δημοκρατίας κ.Γιώργο Κασαπίδη

Σε φιλικό κλίμα και με συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς Δήμου διεξήχθει η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Παιονίας, κύριου Αθ. Ζ. Λαπόρδα και του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιώργο Κασαπίδη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, κ. Χρήστος Γκουντενούδης, η Πρόεδρος ΝΟΔΕ γυναικών Κιλκίς, κα. Συμεωνίδου, η κα. Αθανασία Λιάρτση, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καραθόδωρος και Σιωνίδης. 

Ο Δήμαρχος Παιονίας επισήμανε στον κ. Κασαπίδη ότι: «ο Δήμος Παιονίας είναι κατά βάσει γεωργοκτηνοτροφικός κ ότι το κράτος πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των κτηνοτρόφων και των γεωργών ως επαγγελματίες». Ο Δήμαρχος τόνισε πως μια καλή κίνηση είναι στην χρηματοδότηση των παραγωγών να εφαρμόζονται πριμ παραγωγικότητας.

Από πλευράς του, ο κ. Κασαπίδης ανέφερε πως όντως οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι πρέπει με νέες βάσεις και προοπτικές και, κυρίως, νέα νοοτροπία να βάλουμε όλοι στόχο την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Κασαπίδης συνέχισε λέγοντας ότι «η κίνηση κλειδί είναι η αύξηση της παραγωγικότητας διότι η χώρα μας παράγει ελάχιστα και αναγκάζεται να εισάγει από τη Γερμανία ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τροφίμων. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στη γεωργία κ την κτηνοτροφία ως μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας».