95η Επέτειος Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε την Κυριακή 29/09/2013 η 95η πανηγυρική επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού διασυμ.jpgΜετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918», στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γεφύρης Πατέρας Δωρόθεος, ακολούθησε η επετειακή ομιλία από εκπρόσωπο της Ενώσεως Συμμάχων Πολεμιστών.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, απηύθυνε χαιρετισμό ενώ στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση και εκπρόσωποι των συμμαχικών δυνάμεων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων. Η εκδήλωση έκλεισε με τους εθνικούς ύμνους των συμμαχικών διασυμ-2.jpgχωρών.

 Στο Διασυμμαχικό Μνημείο παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Υποδιοικητής  Β.Σ.Σ. Υποστράτηγος Γεωργίου Πέτρος, ο Διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος, ο Διοιηκητής της 33ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Καραμανέας Πέτρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Κιλκίς κ. Λιάπης Αντώνιος, εκπρόσωπος της Ναυτικής Διοίκησης Β. Ελλάδος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ο Ύπατος Πρόεδρος των Ενώσεων Συμμάχων Πολεμιστών Μακεδονικού Μετώπου 1916-1918  κ. Γεώργιος Τσαλουχίδης, αντιπροσωπεία εφέδρων Αξιωματικών, απόγονοι διασυμ-3.jpgΜακεδονομάχων, αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Παιονίας και αντιπροσωπεία σχολείων του Πολυκάστρου.

 Τη Σερβία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας  κ. Νέγκοβαν Στάγκοβιτς, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ.  του Υπουργείου  Εργασίας της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Μίλαν Τόρμπιτσα, τον Πρέσβη κ. Σίνιτσα Πάβιτσ και τον στρατιωτικό ακόλουθο Αντισυνταγματάρχη Κ. Ντούσαν Μιχαΐλοβιτς. Η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο Πλοίαρχο κ. Κριστώφ Ζιρόντ. Η Ιταλία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο Συνταγματάρχη Λουίτζι Λουνιτζιάνι. Η Μ. Βρετανία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο Συνταγματάρχη Τόνυ Μόρφετ. Τελος, η Ρωσία εκπροσωπήθηκε από τον Υποπρόξενο κ. Μπόρις Μισάνοφ.