ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρουσία Δημάρχου Παιονίας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης παρευρέθηκε στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και συμμετείχε στις εργασίες του, πραγματοποιώντας παράλληλα και σειρά επαφών για θέματα του δήμου.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην πρωτεύουσα ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κλάπα και συζήτησαν θέματα που αφορούν την διαχείριση του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας.
Ο κ. Γκουντενούδης έθεσε στον υπουργό την πρόταση να επιχορηγηθούν με επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι δομές των δήμων οι οποίοι φιλοξένησαν και φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Παιονίας.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθεί μια τέτοια λύση ειδικά για την εκταμίευση των πιστώσεων για τις παρεμβάσεις αυτές
και επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης για κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας Ν. Καβάλας.
Ο κ. Γκουντενούδης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη στον οποίο εξέφρασε ο Δήμαρχος την βούληση για ένταξη του έργου της μεταφοράς νερού από τις πηγές Παίκου στην ΔΕ Πολυκάστρου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με χρηματοδότηση από το Τ.Π.&Δ. μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, υιοθέτησε την πρόταση για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο την ανάπτυξη της χώρας και την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και εξέδωσε ψήφισμα που αφορά την συνταγματική αναθεώρηση με τις θέσεις της ΚΕΔΕ, το νόμο Κλεισθένη ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης παρά δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Κράτους και της ΤΑ., τα οικονομικά των ΟΤΑ που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, την Κοινωνική Πολιτική και την Υγεία που θα έπρεπε να περάσουν στη διαχείριση των ΟΤΑ με ανάλογη μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων, το ολοκληρωμένο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, της καταστατική θέση των αιρετών, την υποστήριξη των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων για τους οποίους θα πρέπει να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για όλες τις δημόσιες πολιτικές και τέλος για άλλα επείγοντα ζητήματα που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση όπως τους παιδικούς σταθμούς, τον ΦΠΑ, τις αγροτικές αποζημιώσεις, τις δαπάνες των ΟΤΑ και την καταβολή αναδρομικών στους εργαζομένους στους ΟΤΑ.

IMG_2241.JPG