Δελτίο Τύπου: "Εορτασμός μάχης Ραβινέ 6/5/2018"

RAVINE-3.jpgΤην Κυριακή 6 Μαΐου 2018, έλαβε χώρα η 101η ετήσια  καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας.

Τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, χοροστατούντος Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

 

 

RAVINE-4.jpgΟ ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά πανηγυρικός της ημέρας, εκφωνήθηκε στην πλατεία του χωριού την Πρόεδρο του Τ.Κ. Ειδομένης κ. Ξανθούλα Σουπλή.

Ομιλία πραγματοποίησε και ο απόστρατος Ίλαρχο και κάτοικος Χαμηλού, κ. Παναγιωτίδης Ιωάννης που αναφέρθηκε στο πεδίο της μάχης στο Ραβινέ και τους γύρω λόφους και τις σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των ελληνικών δυνάμεων και της γερμανοβουλγαρικής συμμαχίας.

Η εκδήλωση μνήμης χαιρετίστηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Γκουντενούδη, τον Βουλευτή κ. Γεωργαντά και τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πετρακάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη καθώς και Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, η τοπική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και αρκετοί κάτοικοι και δημότες της Παιονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικά από την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση, και χορευτικά του Ποντιακού Συλλόγου Ποντοηράκλειας.