Εορτασμός 101η επετείου απελευθέρωσης της Παιονίας

   Με τον προσήκοντα σεβασμό τελέστηκαν την 23η Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις της 101η επετείου απελευθέρωσης της Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό, στη Γουμένισσα.

   Η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Παιονίας αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης υποδεχόμενη πλήθος δημοτών και επισκεπτών για να γιορτάσει τα 101 χρόνια ελευθερίας.DSC_0009-(1).JPG

   Μετά τη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριος στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, ακολούθησε ο καθιερωμένος πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Πετσανούκη.

   Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριου, DSC_0028.JPGτης δημοτικής αρχής Παιονίας υπό τον αναπληρωτή Δημάρχου κ. Κουλίνα, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Γκουντενούδη, της τοπικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας αλλά και εκπροσώπους πολιτιστικών και επιμορφωτικών συλλόγων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων.

  Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν μαθητές όλων των σχολείων της Παιονίας και DSC01698.JPGαντιπροσωπείες πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Γουμένισσας «Οι Παίονες» και «Άγιος Τρύφωνας».