Σχέδιο ψηφίσματος συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την 23η Ιανουαρίου 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, εκφράζει την διαμαρτυρία του και δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη επαρκή κάλυψη, από τα τηλεοπτικά μέσα, του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στο οποίο εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας εξέφρασαν δυναμικά την αντίθεσή τους σε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» από το κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά και στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας μας.

Είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι σκόπιμη, η απουσία ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης από τα συνεργεία του κρατικού τηλεοπτικού φορέα για ένα τόσο μεγάλο γεγονός που αφορά σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Επιπροσθέτως, η στάση αυτή της ΕΡΤ έρχεται σε συνέχεια της συστηματικά ελλιπούς κάλυψης των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην περιφέρεια της χώρας μας και της μη ανάδειξης σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την επαρχία.

Η Κρατική Ραδιοτηλεόραση δεν θα πρέπει να λειτουργεί μονάχα με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια αλλά ούτε και να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Πατήστε παρακάτω για να δείτε την πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων...

Πρόταση ψηφίσματος